01 QERSHOR – 10 KORRIK 2019

Pak shi,
më pas diell.

Përjetimi i motit është një vatër e përbashkët e përvojës njerëzore. Duke nisur nga tregimi i historive ndanë zjarrit gjatë një stuhie të papritur, te trajtimi i djegieve të zakonshme kur ke luajtur futboll nën diell, dhe deri te bisedat e sforcuara mbi vapën apo shiun kur nuk ke diçka tjetër për të thënë, moti vendos kontekstin dhe tonin e çdo skene të së përditshmes.

Vitet e fundit moti ka qenë tejet tekanjoz duke sjellë ndryshime të mënyrës sonë së të jetuarit brenda më pak se një dekade, për shkak të ndryshimeve klimatike që po na trokasin te porta. Ndryshimi i klimës është një temë më e nxehtë se kurrë, teksa brezat e aktivistëve të rinj janë rreshtuar në udhëheqjen e betejës kundër apatisë botërore përballë egërsimit të klimës. Ç’është më e rëndësishmja, vetë ne mund ta ndjejmë këtë ndryshim. E ndjejmë gjatë shkurtit çuditërisht të ngrohtë kur mjaftohesh dhe me një bluzë, te ditët e ftohta të majit (dikur mesdhetar) apo te breshëri kërcënues mbi tavanin e makinës në një ditë të zakonshme vere.

Në këtë ekspozitë kolektive, peizazhi idilik shqiptar qëndron në prapaskenën e çdo hetimi artistik mbi natyrën efemere të motit dhe lidhjes sonë të thellë me të.

pjesëmarrës

Isa Alimusaj

Mustafa Arapi

Luan Boriçi

Kujtim Buza

Adrian Çene

Adrian Devolli

Agron Dine

Katarina Djordjevic

Edmond Dhrami

Zaim Elezi

Mariana Goxhabelliu

Helidon Haliti

Nikolin Ivanaj

Agim Kadillari

Xheneta Kadillari

Ikbal Kalaja

Xhia Kallo

Pranvera Kiça

Edmond Kojani

Azem Kuçana

Arsen Kurti

Arif Lushi

Jorgo Mici

Zymer Mulliqi

Rikarda Nenshati

Kristaq Pavli

Bedri Pejani

Pashk Pervathi

Agron Polovina

Adriana Puleshi

Alketa Ramaj

Roland Runaj

Odise Selo

Zef Shoshi

Fatmir Tufina

Esat Valla

Vangjo Vasili

Shpetim Xhema

Fatos Zyberaj

Punët e paraqitura janë
krijuar gjatë rezidencës artistike
“Ditët Vlonjate të Pikturës 5”
e mundësuar nga mbështetja
e Hotel Picasso - Radhimë.

© copyright 2019
~ galeria e bregdetit